Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

ADVANCED DENTAL CARE


Φερέτος Κωνσταντίνος - Φερέτου Πηνελόπη | Γαλάτσι Αττική


 

Το ιατρείο του Κωνσταντίνου και της Πηνελόπης Φερέτου παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας, από απλή συμβουλευτική σχετικά με τη στοματική υγιεινή, μέχρι χειρουργικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών οδοντιατρικών προβλημάτων.

Οι υπηρεσίες είναι εξατομικευμένες και ο ασθενής λαμβάνει πλήρη ενημέρωση της κατάστασης, αλλά και των πιθανών τρόπων αντιμετώπισης του εκάστοτε προβλήματος.

 

 

Αισθητική Οδοντιατρική

Στην σύγχρονη εποχή παίζει κυρίαρχο ρόλο η αισθητική των επιμέρους χαρακτηριστικών του προσώπου. Η εμφάνιση ενός φωτεινού χαμόγελου και υγιών δοντιών και ούλων, συμβάλλουν στην θετική εικόνα του προσώπου και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης του ατόμου.
Παρέχουμε την δυνατότητα διόρθωσης της συνολικής εικόνας του στόματος και του χαμόγελου, σύμφωνα πάντα με το "χρυσό κανόνα" της αισθητικής, με παρεμβάσεις που ποικίλλουν από μία απλή λεύκανση ως και όψεις ρητίνης ή πορσελάνης, ολοκεραμικές στεφάνες και ήπιες παρεμβάσεις στα χείλη και στην περιστοματική περιοχή με υαλουρονικό οξύ.

 

ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ- ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ
Αποτελούν μια απλή και σχετικά μη επεμβατική μέθοδο αποκατάστασης των δοντιών, συμβάλλοντας στην απόδοση ενός τέλειου και αρμονικού χαμόγελου. Συνήθως, απαιτείται ελάχιστη Παρασκευή (τρόχισμα) του δοντιού, μόνο στην εξωτερική (προστομιακή) επιφάνειά του, δημιουργώντας τον κατάλληλο χώρο για την συγκόλληση των ιδιαίτερα λεπτών όψεων (φλούδες). 
Με αυτή την τεχνική, αποδίδονται τα ιδανικά χαρακτηριστικά σε ένα χαμόγελο, καθώς έχουμε την δυνατότητα να επέμβουμε και να αλλάξουμε, σύμφωνα πάντα με το "χρυσό κανόνα" της αισθητικής, το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα των δοντιών. Έτσι, επιτυγχάνεται το τέλειο, αρμονικό χαμόγελο. Οι όψεις ΡΗΤΙΝΗΣ χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
τις άμεσες, που πραγματοποιούνται σε μια συνεδρία στο ιατρείο
και τις έμμεσες, που κατασκευάζονται από το εργαστήριο και πραγματοποιούνται σε 2 συνεδρίες.
Πλεονέκτημα των όψεων ρητίνης είναι το χαμηλότερο κόστος και η δυνατότητα ολοκλήρωσης τους σε μία συνεδρία, ενώ μειονέκτημα ο αποχρωματισμός μακροπρόθεσμα, καθώς η σύνθετη ρητίνη έχει την ιδιότητα να προσροφά χρωστικές σε βάθος χρόνου.
Οι όψεις ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ κατασκευάζονται από ολοκεραμικά υλικά, που έχουν σαν πλεονέκτημα την μακροβιότητα των αποκαταστάσεων, καθώς δεν αποχρωματίζονται και δεν χάνουν την αρχική γυαλάδα τους, διατηρώντας στο ακέραιο και αναλλοίωτα τα αρχικά τους χαρακτηριστικά, μετά την πάροδο πολλών ετών.

 

ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ
Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου οι όψεις, λόγω της περιορισμένης οδοντικής παρασκευής (τροχίσματος), δεν μπορούν να αποδώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούνται οι ολοκεραμικές στεφάνες. Πρόκειται για συγκολλούμενες ακίνητες αποκαταστάσεις, όπου στερούνται μεταλλικού σκελετού για την επίτευξη άρτιου αισθητικά αποτελέσματος.

 

ΣΤΡΑΣ
Τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια (προστομιακή) των προσθίων δοντιών ανώδυνα, χωρίς να προκληθεί φθορά σε αυτά και υπάρχει ποικιλία σε μεγέθη και σχήματα.

 

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
Το υαλουρονικό οξύ είναι μία γλυκοζαμινοπρωτείνη, μια υδρόφιλη ουσία που υπάρχει φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό και άρα έχει την ιδιότητα να δεσμεύει νερό και μάλιστα 1000 φορές το βάρος του, συμβάλλοντας έτσι στην ενυδάτωση, την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Με την πάροδο του χρόνου όμως, η φυσιολογική του έκκριση από τον οργανισμό μειώνεται, με αποτέλεσμα να έχουμε την εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών και ρυτίδων αλλά και την μείωση του όγκου σε χείλη.
Χρησιμοποιείται ως filler αφενός για το γέμισμα στις ρυτίδες της περιστοματικής περιοχής (ρυτίδες στόματος, ρυτίδες χειλιών, ρυτίδες θλίψης, ρυτίδες ρινοπαρειακής αύλακας ή αλλιώς ρυτίδες του καπνιστή, γραμμές μαριονέτας) και αφετέρου για την βελτίωση του περιγράμματος των χειλέων καθώς και την αύξηση του όγκου τους. 

 

Λεύκανση

Αποτελεί την λιγότερο επεμβατική μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου, με άριστα αποτελέσματα, καθώς είναι εφικτό να γίνουν τα δόντια μέχρι κ κατά 8 χρωματικούς τόνους λευκότερα.
Δεν προξενείται η παραμικρή φθορά στα δόντια, καθώς είναι μία απόλυτα αντιστρεπτή διαδικασία και σχετίζεται με το προσωρινό άνοιγμα των μικροπόρων των δοντιών.
Με την λεύκανση, αλλάζει το χρώμα μόνο των φυσικών δοντιών και όχι τυχόν υπαρχουσών εμφράξεων ή προσθετικών αποκαταστάσεων.

 

Υπάρχουν 3 μέθοδοι λεύκανσης:
1. Η λεύκανση που πραγματοποιείται με ειδικά διαφανή ναρθηκάκια , απόλυτα εξατομικευμένα, καθώς προκύπτουν μετά από αποτυπώματα(μέτρα) από το στόμα του ασθενή. Τα ναρθηκάκια αυτά εφαρμόζονται 4-6 ώρες την ημέρα, συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου και η διάρκεια της θεραπείας είναι 2-3 εβδομάδες.
2. Η λεύκανση που πραγματοποιείται σε μια ή δύο συνεδρίες στο ιατρείο, με 2-3 επαναλαμβανόμενους εικοσάλεπτους κύκλους εφαρμογής του ειδικού λευκαντικού.
3. Η συνδυαστική, που περιλαμβάνει τον συνδυασμό της πρώτης και της δεύτερης μεθόδου.
Τέλος, μία ειδική κατηγορία λεύκανσης είναι η εσωτερική λεύκανση, που πραγματοποιείται σε απονευρωμένα και δυσχρωμικά δόντια.

 

Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα αποτελούν τη σύγχρονη μέθοδο αντικατάστασης των δοντιών που λείπουν στο στόμα. Είναι μεταλλικά στοιχεία που αναπαριστούν τη ρίζα του δοντιού και η σύσταση τους είναι από τιτάνιο που βιολογικά είναι πλήρως συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό. Τοποθετούνται με μικρή χειρουργική επέμβαση στο οστό των γνάθων όπου και παραμένουν για ένα χρονικό διάστημα 4-6 μηνών "θαμμένα" κάτω από τα ούλα για να γίνει η πλήρης οστεοενσωμάτωση. Για το χρονικό αυτό διάστημα κατασκευάζονται προσωρινές προσθετικές αποκαταστάσεις για την αισθητική και λειτουργική άνεση του ασθενή.
Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος κατασκευάζεται η μόνιμη προσθετική εργασία που μπορεί να περιλαμβάνει από την τοποθέτηση μιας στεφάνης ή ακίνητης γέφυρας έως επένθετες οδοντοστοιχίες που συγκρατούνται σταθερά ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας που έχει αποφασιστεί από την αρχή βάσει ακτινογραφικών, κλινικών και συγκλεισιακών παραγόντων με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση.

 

Συνεργαζόμαστε με εταιρίες εμφυτευμάτων διεθνώς αναγνωρισμένων και σε κάθε ασθενή χορηγείται ο μοναδικός κωδικός ταυτότητας εμφυτεύμαυτος που χρησιμοποιήθηκε και ο οποίος παρέχεται από την κατασκευάστρια εταιρία.
Η λύση των εμφυτευμάτων πλέον προτιμάται ολοένα και περισσότερο, καθώς δεν τροχίζονται τα παρακείμενα δόντια όπως συμβαίνει στην κλασσική ακίνητη προσθετική, ενώ αποτελούν και ένα φραγμό στην απώλεια οστού που συμβαίνει όταν υπάρχει απώλεια δοντιών.

 

Προσθετικές αποκαταστάσεις 

Με τον όρο προσθετικές αποκαταστάσεις εννοούμε εκείνες τις τεχνικές κατασκευές με τις οποίες αποκαθιστούμε τα δόντια. Χωρίζονται σε ακίνητες και κινητές.
Οι ακίνητες που είναι συγκολλούμενες είτε σε δόντια είτε σε εμφυτεύματα μπορούν να αποκαταστήσουν ένα δόντι οπότε ονομάζονται στεφάνες(θήκες) ή δόντια που λείπουν οπότε ονομάζονται γέφυρες. Κατασκευάζονται απο πορσελάνη σε υπόβαθρο μεταλλικού σκελετού (μεταλλοπορσελάνες) ή ζιρκονίας (λευκό σκληρό κεραμικό υλικό με καλύτερο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα) ενώ στη περιοχή των πρόσθιων δοντιών όπου η αισθητική παίζει πρωταρχικό ρόλο από ολοκεραμικά υλικά.
Οι κινητές όπως λέει και το όνομα τους μπορούν να αφαιρεθούν από το στόμα και χωρίζονται σε μερικές και ολικές οδοντοστοιχίες. Κατασκευάζονται από ακρυλική ρητίνη με την υποστήριξη μεταλλικού σκελετού όπου είναι απαραίτητο.

 

Κάθε φορά μετά από προσεκτική κλινική, ακτινογραφική, συγκλεισιακή και αισθητική αξιολόγηση προτείνουμε το κατάλληλο σχέδιο αποκατάστασης που θα μας εξασφαλίσει τη βέλτιστη λειτουργική και αισθητική απόδοση. Είμαστε δίπλα στον ασθενή  με λεπτομερή πληροφόρηση για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία του, από το πιο μικρό έως το πιο σύνθετο περιστατικό.

 

Παθήσεις περιοδοντίου

Το περιοδόντιο αποτελείται από ένα σύνολο ιστών που περιλαμβάνει το οστό της γνάθου (φατνίο), ινώδη συνδετικό ιστό που συνδέει τη ρίζα του δοντιού με το φατνίο και τα ούλα που σκεπάζουν αυτούς τους ιστούς αφήνοντας χώρο για το δόντι που προβάλλει στο στόμα.
Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα είναι οι δύο  κύριες παθήσεις του περιοδοντίου που αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα έχουν σαν κατάληξη την απώλεια των δοντιών.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια ποικιλία από αιμοραγία ούλων, κακή αναπνοή στόματος, κινητικότητα  δοντιών, περιοδοντικά αποστήματα, αραίωση δοντιών με τελική κατάληξη την απώλεια τους.
Κυριότερη αιτία για την πρόκληση τέτοιων καταστάσεων είναι η κακή στοματική υγιεινή και η συνεπακόλουθη συσσώρευση μικροβιακής πλάκας και τρυγίας(πέτρας). Υπάρχουν και άλλα γενικότερα νοσήματα που συμβάλλουν στη γρηγορότερη εξέλιξη της νόσου του περιοδοντίου όπως  σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα θυρεοειδή, οστεοπόρωση, λήψη διφωσφονικών, ακτινοβολίες και άλλα, ενώ και το κάπνισμα θεωρείται επιβαρυντικός παράγοντας.

Η θεραπεία συνίσταται σε καθαρισμό σε βάθος των φλεγμαινουσών περιοδοντικών περιοχών είτε συντηρητικά είτε χειρουργικά. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει και ανάπλαση του οστού που έχει καταστραφεί με μοσχεύματα.
Βασική θεραπεία όμως είναι η εφαρμογή σωστής στοματικής υγιεινής, στην εκμάθηση της οποίας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί χωρίς αυτή κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου.
Απαραίτητος κρίνεται ο περιοδοντικός έλεγχος και θεραπεία πριν από τη λήψη φαρμάκων όπως των διφωσφονικών (για οστεοπόρωση ή καρκίνο των οστών) ή ακτινοβολιών στην περιοχή των γνάθων, γιατί διαφορετικά μπορεί να οδηγηθούμε αργότερα σε άσχημες καταστάσεις όπως π.χ. με την εμφάνιση οστεονέκρωσης των γνάθων.

 

Ενδοδοντία

Η ενδοδοντική θεραπεία έχει σκοπό την απαλλαγή απο τον πόνο οδοντικής αιτιολογίας. Για πολλούς λόγους διάφορες αιτίες όπως βαθιές τερηδόνες, τραυματισμοί δοντιών, βρυγμός (σφίξιμο δοντιών) μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση ή νέκρωση του πολφού (νεύρου) του δοντιού με αποτέλεσμα συμπτώματα πόνος στο κρύο ή το ζεστό, πόνος στη μάσηση, οξεία πολφίτιδα και απόστημα. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου η πρόγνωση διατηρησιμότητας του δοντιού είναι καλή η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) είναι απαραίτητη. Συνίσταται στον καθαρισμό, απολύμανση και ερμητική έμφραξη των ριζικών σωλήνων του δοντιού.
Στο χώρο μας εκτελείται το πλήρες φάσμα της ενδοδοντίας με τη χρήση σύγχρονων μέσων όπως μηχανοκίνητων μέσων διεύρυνσης ριζικών σωλήνων και χρήση λέιζερ.

 

Αόρατη ορθοδοντική

Αποτελεί την πλέον σύγχρονη αισθητική επιλογή ορθοδοντικής καθώς γίνεται με ειδικούς λεπτούς διαφανείς νάρθηκες οι οποίοι είναι απόλυτα αισθητικοί ή δεν είναι ορατοί από τον περίγυρό σας. Οι νάρθηκες κατασκευάζονται ψηφιακά μέσω ειδικού λογισμικού στον Η/Υ .
Η "αόρατη" ορθοδοντική πέρα από το αισθητικό πλεονέκτημα που έχει, συμβάλλει στη διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής, καθώς αφαιρούνται όποτε θέλει ο ασθενής εύκολα και γρήγορα, ενώ δεν τραυματίζουν τους μαλακούς ιστούς (χείλος, ούλα, γλώσσα).
Ο μόνος περιορισμός της <<αόρατης>> ορθοδοντικής είναι ότι δεν έχει εφαρμογή σε ορθογναθηκές ανωμαλίες.

 

 

 

Προληπτική οδοντιατρική

Η σύγχρονη Οδοντιατρική οφείλει να είναι όχι μόνο επανορθωτική αλλά και προληπτική, τόσο για την παιδική ηλικία, όσο και για την ενήλικη ζωή του ατόμου.
 

Μέριμνά μας από την παιδική κιόλας ηλικία, είναι η αποφυγή εμφάνισης τερηδόνας, αρχικά στα νεογιλά και μετέπειτα στα μόνιμα δόντια αλλά και η αποφυγή εμφάνισης νόσου των ούλων(ουλίτιδας, περιοδοντίτιδας).
 

 

Στα πλαίσια λοιπόν ενός προληπτικού προγράμματος, εφαρμόζονται:
// Τακτικές φθοριώσεις, ανά εξάμηνο ή ανά έτος.
// Sealants (προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών). Εφαρμόζεται ειδικό εμφρακτικό υλικό στις αύλακες και στα βοθρία των οπισθίων δοντιών για την αποφυγή δημιουργίας τερηδόνας λόγω κατακράτησης τροφών στις περιοχές αυτές. Είναι μία απόλυτα ανώδυνη και γρήγορη μέθοδος και στην οποία δεν απαιτείται καν τροχός.
// Προληπτικές εμφράξεις σύνθετης ρητίνης (PRR).
// Οδηγίες σωστής στοματικής υγιεινής.

 

Εφαρμογές laser

Το λέιζερ μαλακών ιστών διοδικού τύπου χρησιμοποιείται σε αρκετές οδοντιατρικές εργασίες σαν κύριο ή επικουρικό μέσο θεραπείας. Η χρήση του απαιτεί ελάχιστη έως καθόλου τοπική αναισθησία για τις περισσότερες περιπτώσεις εργασιών που περιλαμβάνουν:


Χειρουργικές εργασίες χωρίς πρόκληση αιμορραγίας, όπως:
// αποκάλυψη εμφυτευμάτων
// αφαίρεση μικρών όγκων       
// εκτομή χαλινών
// ουλεκτομές
Εργασίες απολύμανσης - αποστείρωσης στην Περιοδοντολογία (θεραπεία περιοδοντίτιδας) και στην Ενδοδοντία (απολύμανση μολυσμένων ριζικών σωλήνων). 

 

 

 

 

Αντιμετώπιση στοματοπροσωπικού πόνου

Η κροταφογναθική άρθρωση μαζί με τους μασητήριους μύες και τα δόντια αποτελούν τα μέρη του στοματογναθικού συστήματος που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία της μάσησης.
Διάφορες αιτίες, όπως ανωμαλίες σύγκλεισης των δοντιών, βρυγμός (σφίξιμο) δοντιών, τραυματισμός της άρθρωσης καθώς και διάφορες άλλες καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε συμπτώματα που περιλαμβάνουν διάφορους θορύβους (κλικ ή τριγμό) κατά την κίνηση της κάτω γνάθου, πόνο στην άρθρωση ή και γενικευμένους πονοκέφαλους, βούισμα στα αυτιά, αδυναμία μάσησης κ.α.
Η θεραπεία αυτών περιλαμβάνει τη χρήση ναρθήκων που σε συνδυασμό με ασκήσεις φυσιοθεραπείας, διαθερμίες και παρεμβάσεις στη σύγκλειση των δοντιών μπορύν να επαναφέρουν τη λειτουργικότητα της άρθρωσης.

 

 

Γενική οδοντιατρική

Στο ιατρείο μας παρέχονται όλες οι καθημερινές οδοντιατρικές πράξεις,όπως αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών (πόνος, κάταγμα κ.α), εμφράξεις με αισθητικά υλικά, ένθετα και επένθετα ρητίνης ή πορσελάνης, εξαγωγές δοντιών και σωφρωνιστήρων, ακίνητες και κινητές προσθετικές αποκαταστάσεις, θεραπείες νόσων περιοδοντίου, αποτρύγωση και καθαρισμός δοντιών, με άριστα και εγγυημένα αποτελέσματα.

 

 

 

 

 


Επικοινωνήστε μαζί μας ή κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα

Κωνσταντίνος Φερέτος: 2102916112, 6944224209

Πηνελόπη Φερέτου: 2102916115, 6984673917